Wednesday, 4 October 2023
EDDG0VxUUAAQDde
August 28, 2019

سازمان عفو بین الملل با نشر یک گزارش تازه می‌گوید فعالان و مدافعان حقوق بشر در افغانستان با تهدید و خشونت روبرو هستند.

گزارش تازه این نهاد که امروز چهارشنبه (۶ سنبله1398) در کابل به نشر رسیده است ، نشان میدهد که  فعالان  ومدافعان حقوق بشر در افغانستان  توسط  طرف های درگیرجنگ، دولت و مخالفان و همچنین گروه‌های مسلح  همواره مورد حمله قرار گرفته است.

مسولین این نهاد درکنفرانس امروز خویش گفت: “در سال ۲۰۱۵ موتر کارمندان حقوق بشر افغانستان در شرق این کشور هدف حمله قرار گرفتند و دو نفر آنان کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند. دولت افغانستان تاکنون کسی را در ارتباط به این قضیه بازداشت نکرده است”

 این نهاد افزود  که در چند سال اخیر بیشتر از ده مورد حمله و تهدید علیه فعالان حقوق بشر در افغانستان ثبت شده که هیج یک از آنها توسط دولت به شکل درست پی‌گیری نشده است.

در این گزارش  گفته شده است که دولت افغانستان در انجام تحقیق درباره حمله‌ها به فعالان حقوق بشر در افغانستان ناکام بوده است. گاهی مقام‌های دولتی اظهارات فعالان حقوق بشر در باره تهدیدها را ادعای “من‌درآوردی” دانسته و به آنان گفته شده “اسلحه بگیرید و از خود دفاع کنید”.

عمر وریچ، معاون بخش جنوب آسیایی سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید ” سال گذشته افراد ملکی و مدافعان حقوق بشری بالاترین ارقام تلفات و خشونت را گواه بوده اند و فعالان حقوق بشر در افغانستان، نه تنها این فعالان در یک محیط پرمخاطره فعالیت می‌کنند، بل‌که با تهدید از طرف دولت و گروه‌های مسلح روبرو هستند.”

عمر افزود  که مدافعان و فعالان حقوق بشر در این شرایط دشوار کار می‌کنند، با تهدید جدی جانی و سلامت‌شان مواجه‌اند. با آنهم آنان در مقابل بی‌عدالتی‌ها برای دفاع از حقوق دیگران به اعتراض خود ادامه داده‌اند.

آقای وریچ میگوید: دولت افغانستان وظیفه دارد که به این قشر از جامعه احترام گذشته، آنان را حمایت و محافظت کند و از فعالیت‌های آنان پشتبانی کند. درباره تهدیدهای که مواجه هستند و حملات که بر آنان می‌شود تحقیق کرده و درباه مرتکبین تحقیق و آنان را مورد پی‌گرد قرار دهند

سمیرا حمیدی عضو دیگر این نهاد از جامعه جهانی نیز شاکی است و میگوید که جامعه جهانی نیز در این شرایط سخت مدافعان و فعالان حقوق بشر افغانستان را از یاد برده و دستاوردها و موثریت آنان را به رسمیت نشناخته‌اند. این نهاد خواستار حمایت فوری جامعه جهانی از مدافعان و فعالان حقوق بشر در افغانستان شده است.

در گزارش عفو بین‌الملل آمده که با توجه به تهدیدها و خطراتی که مدافعان و فعالان حقوق بشر در افغانستان با آن مواجه هستند، آنان معتقدند که به حمایت دولت افغانستان اعتماد ندارند.

این نهاد می افزاید که در سال ۲۰۱۷ وقتی گزارش افغانستان درباره شکنجه به کمیته مبارزه با شکنجه سازمان ملل داده می‌شد، بر نهادهای مدنی افغانستان فشار وارد شد که نام مقام‌های ارشد دولتی از گزارش حذف شود.

این نهاد نیز تاکید دارد که در توافق صلح که قرار است با طالبان به امضا برسد نباید صدای قربانیان و اقلیت‌های قومی و مذهبی نادیده گرفته شوند و این نهاد از طرف‌های گفتگو کننده صلح می‌خواهند که مسایل حقوق بشری باید یکی از اصل‌های مهم این توافقنامه باشند.

Peace Weekly